Kocken & Grisen

Kockens och Grisens Skafferi

Smakrikt och spännande mathantverk i Roslagen.

Vi på Kocken & Grisen älskar mathantverk! Våra skafferiprodukter bygger på väletablerade klassiker, som vi valt att göra vår egen version utav.

Under alla våra år ute på grillfester och event har somliga recept hängt med, somliga har utvecklats och de har gång på gång efterfrågats! ”Kan man köpa den här såsen någonstans?”

Flera utav våra produkter gjordes tidigare under varumärket ”Totties Mat” finns nu kvar under nya varumärket: Kocken och Grisen. Recepten är fortfarande desamma, bara nytt namn. Vi har även en nyhet 2023: Grönjävlig Sambal.

Är du ute efter våra skafferiprodukter som exempelvis våra såser eller kryddor som vi använder rekommenderar vi verkligen att du besöker Delitea där produkterna finns.

Webbshop

Våra produkter:

Såsen

Fermenterad chilisås med känsla och karaktär.
En fermenterad chilisås med smak av vitlök, lagerblad och kryddpeppar. Såsen används framförallt som bordssås och är ett bättre och mildare alternativ till tabascon. Passar utmärkt till det mesta, kött, fisk, fågel, äggrätter, grönsaker eller helt enkelt som salladsdressing.

Sambal Lemon

Fermenterad sambal med självförtroende och citroner
En fermenterad chilipasta smaksatt med vitlök och saltlagrade citroner. Sambal Lemon är så god att många äter en sked rätt uppochner eller doppar sitt chips eller gurkstav i. Sambal Lemon passar även utmärkt i mat och kan förgylla vilken klassisk rätt som helst. Blanda den i din burgarfärs eller pensla ut den över din ugnsbakade lax. Eller varför inte klicka ut den på din hembakade pizza?

Roslagsketchup

Mustig och het! Så som vi tycker en ketchup ska vara!
Ketchupen baseras på mjölksyrade grönsaker och smaksätts med kaffebönor, äkta kanel och korianderfrö. Ketchupen är betydligt mer smakrik än en traditionell ketchup och den lilla sötman som finns kommer från grönsakernas naturliga sötma och honung från Herrängs Biodling. Roslagsketchup hör hemma i finrummen såväl som till korvgrillningen.

Totties BBQ

Smakrik och rökig! Så som vi tycker en BBQ-sås ska vara!
BBQ-såsen baseras på alspånsrökta äpplen och tomater! Vi smaksätter den med ingefära, chili, örter och vitlök. Vi sötar den med honung och sirap. BBQ-såsen är väldigt smakrik utan att vara stark och är den garanterat mest ärliga BBQ-såsen du hittar på hyllan. Totties BBQ-sås hör hemma till grillat eller om du vill ha en den äkta grillade känslan på din mat.

Grymt god marinad

Kryddig och fyllig! Så som vi tycker en marinad ska vara!
Marinaden baseras på mjölksyrade grönsaker! Vi smaksätter den med svampsoya, rött vin, ingefära, chili, örter och vitlök. Vi sötar den med honung. Marinaden är väldigt smakrik och bra saltad. Marinera gärna köttet med marinaden ett par timmar innan du ska grilla, gärna dagen innan. Marinaden innehåller ordentligt med salt men beroende på hur mycket marinad man häller på så kan man behöva salta lite extra vid grillningen eller efteråt.

Grillkrydda

Fermenterad grön chilipasta med  frisk
Vår grillkrydda är en unikt smakrik och ärlig grillkrydda! Vi håller oss borta från socker och ger endast en smakförhöjande grundsälta. Grillkryddan baseras på fermenterad torkad chili. Vi använder oss av skal och kärnor som vi silar bort när vi tillverkar ”Såsen”. Inget får gå till spillo! Denna restprodukt medför dessutom en unik smakupplevelse med karaktär. Grillkryddan passar till allt, mest självklart är kanske att den passar som en rubb till en härlig köttbit.

Grillsalt

Med smak av rök och aska
Vårt grillsalt är ett rökt havssalt som vi smakat upp med aska gjort på förkolnad purjolök. Vi har länge gjort detta grillsalt i små mini-burkar och haft som visitkort på våra grillfester och event. Men efter att fått frågan ca 1000 gånger har vi tillslut valt att komma ut med vårt berömda salt i butik. Grillsaltet passar till allt, men tanken med grillsaltet ska tillföra smakerna av grillat till maträtter som du inte grillat. Låt oss säga att det regnar och du inte är så sugen på att grilla så kan du fortfarande få smaken och känslan.

Grönjävlig Sambal

Fermenterad grön chilipasta med hög syra, friskhet och en grönjävlig hetta!

Äntligen har vår älskade Sambal Lemon fått ett grönt syskon: Grönjävlig Sambal.  Vi har ändå jobbat med mjölksyrade chiliprodukter i 5 år nu och tyckte det var dags att vi  skapade något riktigt starkt! I en mix av grön  habanero, grön jalapeño, vitlök och saltlagrad lime har vi skapat en extremt smakrik och stark produkt som liknar sin röda släkting. Passar utmärkt till fredagsmyset, mexikansk matlagning samt till egentligen allt man vill ta till en ny nivå!