Kocken & Grisen

Om oss

VI JOBBAR MED MATUPPLEVELSER OCH MATHANTVERK I ROSLAGEN

Vi har alltid varit en annorlunda cateringleverantör. Vi är inte som andra, vi vill vara en matupplevelse-leverantör! Det viktigaste för oss är att vi alltid själva är med på våra uppdrag grillar och serverar. Vi är även specialister på mathantverk! Våra lufttorkade charkuterier har blivit prisbelönta och är oerhört populära. Mer om detta kan du hitta under fliken "Mathantverk".

Daniel Tottie, 38 år

Namn: Daniel Tottie

Bor: I Norrtälje tillsammans med sambo, ett barn och två katter

Intressen: Matlagning, jakt, charkuterier, bågskytte, bågjakt och jaktresor

Utbildning: Globens Hotell och Restaurangskola, Köksmästareutbildning hos Restaurangakademin, Eldrimners fördjupning i Lufttorkade Charkuterier

Yrkeserfarenheter: Restaurang Gotland, Gute Grill, El Diablo, Edblad i Gåsvik, Fejans Skärgårdskrog och många fler

Meriter: Köksmästare för Guide Michelinkrogen Restaurang Gotland, lagat mat i TV4 Nyhetsmorgon 2011 och 2012, Nobellefterfesten 2014, 2022 och 2023, årets företag i Väddöbygden 2024

Roll på Kocken och Grisen: Verkställande direktör, kundkontakt, mathantverksansvarig, festplanering, personalplanering, logistik, sociala medier, grillmästare och mycket mer.

Marcus Backman, 37 år

Namn: Marcus Backman

Bor: I Hammarstrand tillsammans med sambo, två barn och två hundar

Intressen: Matlagning, jakt, fiske, alpinsport och hundar

Utbildning: Restaurangskolan i Åre

Yrkeserfarenheter: F12, Grill, Såstaholm, Skåvsjöholm, Aqua och Fejans Skärgårdskrog och många fler

Merieter: Köksmästare för Fejan som fick utmärkelse i White Guide, Nobellefterfesten 2022 och 2023, årets företag i Väddöbygden 2024

Roll på Kocken och Grisen: Kundkontakt, cateringansvarig, bröllopsplanering, personalplanering, grillmästare, ansvarig för maskiner, fordon och mycket mer.

Vårt team

Daniel Tottie

Daniel Tottie

VD, delägare, kreativ ledare, ekonomichef, grillmästare.
Specialitet: Viltkött, salami och fermenterad mat. Intressen: Jakt, vildsvin, investeringar och familjen. Favoritcitat: ”Ingen minns en fegis!”
tottie@kockenochgrisen.se
Marcus Backman

Marcus Backman

Vice VD, delägare, kökschef, cateringchef, personalchef, kundkontakt, projektledare, grillmästare.
Specialitet: Viltkött, fisk och desserter Intressen: Jakt, fiske, snöskoter och familjen Favoritcitat: ”Det är lättare att be om förlåtelse, än om tillåtsele!”
marcus@kockenochgrisen.se
Jonatan Jansson

Jonatan Jansson

Grillmästare, kock, pack- och logistiksansvarig och provsmakningschef
Specialitet: Burgare, salami, burgarcheddar, korvar och emulsionssåser Intressen: Matlagning, polare och bilar Favoritcitat: ”När blir det personalmat?”
Kudus Mehreteab Mael

Kudus Mehreteab Mael

Lokalvårdare, etikettchef, pack- och emballagechef, hygienchef
Specialitet: ”Injera” husmanskost från Eritrea Intressen: Whisky och eritreansk musik Favoritcitat: ”Kaffe är klart! Kaffe är också viktigt!”