Kocken & Grisen

Om oss

VI JOBBAR MED MATUPPLEVELSER OCH MATHANTVERK I ROSLAGEN

Vi har alltid varit en annorlunda cateringleverantör. Vi är inte som andra, vi vill vara en matupplevelse-leverantör! Det viktigaste för oss är att vi alltid själva är med på våra uppdrag grillar och serverar. Vi är även specialister på mathantverk! Våra lufttorkade charkuterier har blivit prisbelönta och är oerhört populära. Mer om detta kan du hitta under fliken "Mathantverk".

Jag heter Daniel Tottie, är 37 år och bor i Roslagen.

Jag har en enorm passion för mat och älskar att laga mat. Jag har alltid varit oerhört intresserad av råvarorna och dess ursprung, grunden till allting. Det föll sig därför väldigt naturligt att flytta ut till landsbygden efter 10 år av Stockholms pulserande krogliv. Här får jag närhet till djur och natur, jordbruk och skog. Extra varmt om hjärtat ligger jakt, friluftsliv och utomhusmatlagning.

Efter 3 år på Stockholms Hotell- och restaurangskola har jag jobbat på ett 20-tal restauranger och vidareutbildat mig till köksmästare på Restaurangakademin. Under mina glansdagar i Stockholm var jag med och skapade och drev Restaurang Gotland och Gute Grill i Stockholm. Det var en fantastiskt spännande resa på 3 år fyllt av framgångar. Bland annat fick jag den ärofyllda omnämningen i Guide Michelin samt fick vara med i Tv4 nyhetsmorgon och laga mat inför hundratusentals tittare.

På Nobelefterfesten 2014 ansvarade jag för maten i ett rum fyllt av skog, temat var givetvis ”skog och vilt” och jag serverade egengjorda vildsvinssalami och rökta älghjärtan.

Sedan jag flyttade upp till Roslagen har jag frilansat, gästspelat och varit med och byggt upp flera restauranger. Bl.a. Edblad i Gåsvik, Fejans Skärgårdskrog, S/S Norrtelje, Såstaholm, Sigtuna Stadshotell mf.

Jag heter Marcus Backman, är 35 år och bor i Hammarstrand.

Mina stora passioner här i livet kretsar alla kring just mat! Jag jagar, fiskar, odlar och läser så mycket jag bara kan och hinner. Det brukar märkas när jag har gjort maten av de anledningarna. Utöver matlagningen så är jag en livsnjutare som gillar att vara i naturen så mycket som möjligt med mina två barn och sambo.

Efter restaurangskolan i Åre har jag jobbat på många restauranger, både i Jämtland och i Stockholmstrakten. Har jobbat på F12 Grill åt Melker Andersson, Såstaholm, Skåvsjöholm mf. Jag har varit kökschef för 3 restauranger, Restaurang ”Aqua” Grand Hotell Saltsjöbaden, Fejans Skärgårdskrog och Hotell Hammarstrand.

På Fejans Skärgårdskrog var jag kökschef 2014, ett väldigt hektiskt år med en fantastiskt solig sommar och lyckades få omnämning i Whiteguide som en bekräftelse på att man gjorde ett bra jobb. Då jag även träffade min kompanjon Daniel Tottie.

Allt detta har gjort mig väldigt flexibel i matlagandet. Men det är grillandet som jag verkligen älskar mest av allt!

Vårt team

Daniel Tottie

Daniel Tottie

VD, delägare, kreativ ledare, ekonomichef, grillmästare.
Specialitet: Viltkött, salami och fermenterad mat. Intressen: Jakt, vildsvin, investeringar och familjen. Favoritcitat: ”Ingen minns en fegis!”
tottie@kockenochgrisen.se
Marcus Backman

Marcus Backman

Vice VD, delägare, kökschef, cateringchef, personalchef, kundkontakt, projektledare, grillmästare.
Specialitet: Viltkött, fisk och desserter Intressen: Jakt, fiske, snöskoter och familjen Favoritcitat: ”Det är lättare att be om förlåtelse, än om tillåtsele!”
marcus@kockenochgrisen.se
Jonatan Jansson

Jonatan Jansson

Grillmästare, kock, pack- och logistiksansvarig och provsmakningschef
Specialitet: Burgare, salami, burgarcheddar, korvar och emulsionssåser Intressen: Matlagning, polare och bilar Favoritcitat: ”När blir det personalmat?”
Kudus Mehreteab Mael

Kudus Mehreteab Mael

Lokalvårdare, etikettchef, pack- och emballagechef, hygienchef
Specialitet: ”Injera” husmanskost från Eritrea Intressen: Whisky och eritreansk musik Favoritcitat: ”Kaffe är klart! Kaffe är också viktigt!”